Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Mηνιαίο Δελτίο Τύπου Φεβρουάριος 2010

Λευκωσία: www.efen-nic.org - efen.nicosia@yahoo.com
Λεμεσός: www.efenlim.blogspot.com - efen.lim@gmail.com
Λάρνακα: www.efen-lar.blogspot.com - efenLarnacas@gmail.com


ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010
Συμμαθητή/τρια,

στο παρόν μηνιαίο δελτίο τύπου επιλέγουμε να γράψουμε για τον πρώτο νεκρό μαθητή που έπεσε κατά τον Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59, Πετράκη Γιάλλουρο.

Μαθητής του Ελληνικού Γυμνασίου Αμμοχώστου, πρώτος στα μαθήματά του, σημαιοφόρος στις εκδηλώσεις του σχολείου του και υπεύθυνος μαθητικών ομάδων κατά την περίοδο του ’55-’59. Καθήκοντά του η οργάνωση των μαθητών στο σχολείο του, η γραφή και διδασκαλία τραγουδιών αγωνιστικού περιεχομένου, η διανομή φυλλαδίων, η απόκρυψη και διακίνηση οπλισμού, η μεταφορά της αλληλογραφίας και η οργάνωση μαχητικών μαθητικών διαδηλώσεων. Για τις δραστηριότητες του αυτές είχε επισημανθεί από τους κατακτητές, οι οποίοι και τον κυνηγούσαν.

Αυτός, όμως, υπενθύμιζε καθημερινά στη μάνα του τα λόγια αυτά που έμειναν ανεξίτηλα στην ιστορία, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να μας κάνουν να ξεχάσουμε και σαν σύγχρονοι Εφιάλτες να λησμονήσουμε τον ομορφότερο σύγχρονο αγώνα του τόπου μας…


“Να αγωνιζόμαστε πρέπει, μάνα, να αγωνιζόμαστε για τη Κύπρο μας.”


Ποιος θα περίμενε, άραγε, ο 18χρονος μαθητής που μετονομάσθηκε σε αρχάγγελο να έχει λησμονηθεί από το μεγαλύτερο μέρος της νεολαίας μας… Στους ήρωες εμείς χρωστάμε, δεν μας χρωστάνε αυτοί. Η θυσία του Π. Γιάλλουρου θα διδάσκει στις επόμενες γενιές το δρόμο της αρετής και του καθήκοντος για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της πατρίδος. Την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Κύπρου μας, για την οποία έχασαν τη ζωή τους και οι σημερινοί πολιτικάντηδες προσπαθούν να μας συμβιβάσουν με το να έχουμε τη μισή!!!

Σε πείσμα όλων αυτών που προσπαθούν να φιμώσουν
την όποια διαφορετική φωνή σ’ ολόκληρη την κοινωνία,
και πάντοτε στοχοπροσηλωμένοι προς τα δίκαια του αγώνος μας,
με την αγάπη μας στραμμένη πάντοτε προς τη Κύπρο, για την Κύπρο



Mε Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα
ΕΘΝΙΚΗ ΦΩΝΗ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΩΝ ΝΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου