Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Tα παιδιά της Ε.Φ.Ε.Ν. αρθρογραφούν!

Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία

Κατά τη διάρκεια κάθε συζήτησης που γίνεται για την περιβόητη Δ.Δ.Ο., τα άτομα που την υποστηρίζουν λένε «υπάρχει υπογραφή από εμάς έτσι ώστε να βρεθεί μια λύση με βάση τη Δ.Δ.Ο». Όλοι, όμως, παραλείπουν ένα σημαντικό κομμάτι της συμφωνίας αυτής και αναφέρομαι συγκεκριμένα στις συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου (1977 & ’79). Ένα κομμάτι που αναφέρεται στο να βρεθεί τέτοια λύση βάσει όμως των ψηφισμάτων του Ο.Η.Ε. για τα ανθρώπινα δικαιώματα και κατ’ επέκταση το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Άραγε η λύση που συζητά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Χριστόφιας έτσι είναι; Άραγε, η ομοσπονδία με το περιέχομενο που συζητιέται και η συνομοσπονδία που έχει ανοιχθεί στα τραπέζια των εντατικών συνομιλιών, είναι σύμφωνες με τα ψηφίσματα του Ο.Η.Ε.; Μπορεί η λύση για ομοσπονδοποίηση της Κύπρου να είναι νόμιμη με την αποδοχή των 50.000 εποίκων, τη σταθμισμένη ψήφο, την εκ περιτροπής προεδρία κ.ά.; Ε, λοιπόν όχι! Δεν μπορεί! Εξάλλου, και να μην δούμε αυτό το κομμάτι, βάσει της επερχόμενης λύσης, ουσιαστικά, χάνουμε τα κύρια δικαιώματά μας ως Ευρωπαίοι πολίτες όπως το να μην ψηφίζουμε όπως ακριβώς οι υπόλοιποι συμπολίτες μας στην Ε.Ε. καθώς η ψήφος μας θα μετρά το ¼ από μια ψήφο είτε έποικου, είτε Τ/Κ, και μαζί με άλλα πολλά, χάνουμε το αναφαίρετο δικαίωμα της ιδιοκτησίας, της ελεύθερης εγκατάστασης και διακίνησης στην ίδια μας τη χώρα.

Άρα, αν ο Χ και οποιοσδήποτε Χ θέλει να φέρει τον τίτλο του “υποανθρώπου” γιατί περί αυτού πρόκειται, τότε μπορεί ελεύθερα να πει ΝΑΙ. Φτάνει μονάχα έχοντας γνώθι σαυτόν, να αντιλαμβάνεται ότι γίνεται υποάνθρωπος, κατώτερος δηλαδή από όλους τους άλλους ανθρώπους του κόσμου. Αν αυτό θέλουμε, μια λύση μη δίκαιη, που να μας καθιστά υποανθρώπους, τότε να το δηλώσουμε και όχι να μιλάμε για μια “δίκαια λύση και βιώσιμη κοινωνία” που προϋποθέτει όλα τα προαναφερόμενα. Η λύση δεν πρόκειται ποτέ να είναι δίκαιη εκτός και αν είναι η απελευθέρωση.


ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΛΥΣΗ.



Εφραίμ Γεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου