Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Πρόσωπο με πρόσωπο - ΜΕΤΩΠΟ & Ταλάτ

8 Δεκεμβρίου, 2009
Έκτακτη ανακοίνωση


Η Ε.Φ.Ε.Ν. σε έκτακτη ανακοίνωσή της επιθυμεί όπως συγχαρεί τη χθεσινή στάση που κράτησαν οι φοιτητές του ΜΕΤΩΠΟΥ Ηνωμένου Βασιλείου μετά το πέρας της διαλέξεως του κατοχικού ηγέτη, Μεχμέτ Αλή Ταλάτ, έξω από το πανεπιστήμιο LSE.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές του ΜΕΤΩΠΟΥ οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να διαμαρτυρηθούν ενώπιον του ιδίου του Ταλάτ, καταδίκασαν τόσο την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους όσο και τη συνεχιζόμενη κατοχή στη Κύπρο.

Ωστόσο, κατά την έξοδο του κατοχικού ηγέτη από το χώρο της “εκδήλωσης”, τόσο ο ίδιος μαζί με τη γυναίκα του, όσο και η συνοδεία “μπράβων” που τους περικύκλωνε, οδηγήθηκαν σε πράξεις άκρως προσβλητικές καθώς και βωμολοχίες, οι οποίες θα έπρεπε να καταγγελθούν από σύσσωμη τη πολιτική ηγεσία. Παρ’ όλα ταύτα, αυτό που βλέπουμε ότι δεν έκαναν ακόμη, οι ηγέτες μας εδώ και καιρό και έχουμε πιστεί πως δε θα το πράξουν, το έκαναν τα παιδιά του ΜΕΤΩΠΟΥ, τα οποία ουσιαστικά, έθεσαν ορισμένες απλούστατες ερωτήσεις στον Ταλάτ, όπως για παράδειγμα το ζήτημα για τη μέχρι σήμερα παράνομη ύπαρξη του κατοχικού Αττίλα στην Κύπρο. Η απάντηση δε δόθηκε ποτέ από μέρους του εγκαθέτου της Άγκυρας στο νησί μας κι αντ’ αυτού, οι φοιτητές του ΜΕΤΩΠΟΥ δέχθηκαν ανυπόστατες κατηγορίες, λ.χ “είστε φασίστες και ρατσιστές”. Αξιοσημείωτο το ότι ακόμα και μετά τον πλήρη τερματισμό του συγκεκριμένου γεγονότος, δεν έγινε κανένας λόγος περί αυτού και εσκεμμένα έμεινε στο περιθώριο.

Με το εν λόγω περιστατικό, έγινε ολοφάνερη η πραγματική συμπεριφορά του βάρβαρου κατακτητή κι αυτό που εκνευρίζει αφάνταστα τον κάθε λογικά σκεπτόμενο πολίτη είναι η ανύπαρκτη αντίδραση εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του τόπου.

Κλείνοντας, η Ε.Φ.Ε.Ν. με τη σειρά της συγχαίρει τα παιδιά του ΜΕΤΩΠΟΥ Κυπρίων Φοιτητών Η.Β. και δηλώνει ευτυχής για τη θαρραλέα κίνησή τους, όπως αναμετρηθούν πρόσωπο με πρόσωπο με τον ίδιο τον κατοχικό ηγέτη. Οι φοιτητές αυτοί πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, ιδίως για τη μαθητιώσα νεολαία.

Με πρότυπο ΚΑΙ εσάς, συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Έναν αγώνα απαρασάλευτα αναλλοίωτο από συμφέροντα και κομματικές καθοδηγήσεις, με τη σκέψη μας στραμμένη πάντοτε προς τη Κύπρο και τα δίκαιά μας.

Με πίστη στο Θεό και στη Πατρίδα
ΕΘΝΙΚΗ ΦΩΝΗ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΩΝ ΝΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου