Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Ε.Φ.Ε.Ν & ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24 Νοεμβρίου 2009

Λεμεσός:
Η παρουσία της αστυνομίας κατά την εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους στη Λεμεσό υπήρξε προκλητική έως καταδικαστέα. Οι ΕΔΟΝίτες που υπήρχαν δεν άφηναν την πορεία και τα μέλη της ΕΦΕΝ να πλησιάσουν στο χώρο συγκέντρωσης της εκδήλωσης και πιο συγκεκριμένα, στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου. Παρεμπόδισαν, συνεπώς, το αναφαίρετο δικαίωμα διακίνησης σε δημόσιους χώρους και μας έκαναν να σκεφτούμε σε τι καθεστώς άραγε ζούμε. Όσον αφορά τη στάση της αστυνομίας. Οι εν λόγω κύριοι όχι μόνο δεν επέτρεψαν την είσοδο των ΕΦΕΝίτων στη περιοχή αλλά υποστήριξαν με τη στάση τους τα ΕΔΟΝόπουλλα, αφού έμειναν άπρακτοι μπροστά στις συνεχείς απειλές και βρισιές κατά των Ελληνόψυχων. Τότε, μέλη της ΕΦΕΝ ζήτησαν όπως μπουν μέσα στο χώρο, κάτι που δεν έγινε και τότε απαίτησαν από το ίδιο το αστυνομικό σώμα να συλλάβει τα άτομα που παρεμπόδιζαν την ελεύθερη διακίνηση, μη αντέχοντας την κατάφορη καταπάτηση των ελευθεριών τους. Οι ΕΦΕΝίτες διεκδίκησαν το αίτημα για την ελεύθερη διακίνηση και τότε εισήλθαν στο χώρο.
Είναι πασιφανές ότι έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα πως δε θα δεκτούν κανένα ακελοκρατούμενο αστυνομικό σώμα να τους παρεμποδίσει τις βασικές τους ελευθερίες, παρ’ όλο που τα μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά είναι ότι ζούμε σε ένα δικτατορικό καθεστώς.
Άκρως καταδικαστέα υπήρξε και η στάση της ΚΥΠ, η οποία παρακολουθούσε στενότατα τα παιδιά ηλικίας 14-17 χρόνων (!) λες κι ήταν τρομοκράτες. Κατέγραψαν τα συνθήματα, τα πανώ και οι παραπομπές τους κατευθύνθηκαν αμέσως προς το προεδρικό, όπου και έδωσαν την αναφορά τους.
Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε και στη στάση της ΜΑ.ΚΙ. (ΜΑθητική ΚΙνηση Δημοκρατικού Συναγερμού) της οποίας οι μαθητές, με το που εισήλθαν στο χώρο οι ΕΦΕΝίτες, ζήτησαν όπως μπουν στη πορεία τους και τελικά ορισμένοι μπήκαν αφού είχαν συμφωνήσει προηγουμένως με το πλαίσιο συνθημάτων των παιδιών της ΕΦΕΝ. Ωστόσο, μόλις το γεγονός μαθεύτηκε στους “άνωθεν”, οι οποίοι πληροφορήθηκαν για την εισδοχή των ΜΑΚΙτων ανάμεσα στα παιδιά της ΕΦΕΝ και στη πορεία τους, έδωσαν ακριβείς εντολές κι οδηγίες όπως τα παιδιά του κόμματός τους, αφήσουν την πορεία, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση. Με δική μας ερώτηση σε μαθητή ΜΑΚΙτη εξακριβώθησαν τα πιο πάνω. Αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι οι βωμολοχίες στις οποίες προέβησαν κατά τη διάρκεια της καταδίκης, υπήρξαν αισχρές.

Λάρνακα:
Όσον αφορά τη Λάρνακα, μόλις η πορεία των Ελληνόψυχων έφτασε στο χώρο συγκέντρωσης, μέλη της νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού ωθούσαν μέλη της ΕΦΕΝ όπως φωνάξουν συνθήματα προκλητικού περιεχομένου, όπως για παράδειγμα “ΕΟΚΑ Β’ ΞΑΝΑΚΤΥΠΑ”. Τραγελαφικό το γεγονός, ότι για τέτοιου είδους συνθήματα κατηγορείται η ΕΦΕΝ ως ακραία, σοβινιστική και φασιστική οργάνωση (!). Επιπρόσθετα, τα μέλη του Δημ. Συναγερμού ωθούσαν τα παιδιά της ΕΦΕΝ να φωνάξουν και συνθήματα με περιεχόμενο που δεν είχε καμία σχέση τόσο με τη διαδήλωση όσο και με το σκοπό της. Συνθήματα που ακούμε μονάχα στα γήπεδα, ενώ παράλληλα αυτό που προκάλεσε την απέχθειά μας προς το πρόσωπό τους ήταν το γεγονός ότι προσπάθησαν να έρθουν σε σύγκρουση με μέλη άλλης κομματικής παράταξης με τη συγκάλυψη του ονόματος της ΕΦΕΝ!

Λευκωσία:
Τόσο η πορεία της ΕΦΕΝ, όσο και η αντικατοχική διαδήλωση στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας παρέμειναν στα ορθά πλαίσια τα οποία υπέδειξαν εξ αρχής οι συνδιοργανωτές (βλ. ΕΦΕΝ και Α.Φ.ΕΠΑΛξη) χωρίς να ακουστούν οποιαδήποτε προκλητικά συνθήματα και ιδίως προς το πρόσωπο του προέδρου της Κ. Δημοκρατίας, κ. Χριστόφια. Σχετικά με το παράθεμα του ΠΟΛΙΤΗ για τους βανδαλισμούς σε τουρκοκυπριακό αυτοκίνητο, τονίζουμε ότι μετά τη λήξη της διαδήλωσης στο οδόφραγμα, η πορεία έσπασε και οι μαθητές (450-500 στον αριθμό) έφυγαν ελεύθεροι και ειρηνικά όπως εισήλθαν και στο χώρο, και η επίσημη ΕΦΕΝ καμία ευθύνη δε φέρει για τις όποιες πράξεις ορισμένης ομάδας ανεγκέφαλων.


Σε πείσμα όλων αυτών που προσπαθούν να μας φιμώσουν,
και πάντοτε στοχοπροσηλωμένοι προς τα δίκαια του αγώνος μας,
με την αγάπη μας στραμμένη πάντοτε προς τη Κύπρο, για την Κύπρο



Εκ μέρους του Δ.Σ.

Πρόεδρος
Μελάνθη Λουκαϊδου(Λευκωσία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου