Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

NEOΛΑΙΑ ...

*Νέα άρθρα από μέλη της Ε.Φ.Ε.Ν.

Η Κύπρος το νησί μας, η πατρίδα μας είναι μοιρασμένη στα δύο. Παρόλο που το μισό νησί μας είναι Τουρκοκρατούμενο η πλειοψηφία των νέων του νησιού δείχνει αδιαφορία, απάθεια και δεν ενδιαφέρεται να μάθει την ιστορία του τόπου όπου γεννήθηκε.

Η πλειοψηφία της νεολαίας δεν γνωρίζει τι έγινε στις 15 Νοεμβρίου 1983, στις 11 Αυγούστου 1996 ,στις 20 Ιουλίου 1974. Σημαντικές ημερομηνίες αφού ιδρύθηκε παράνομα το ψευδοκράτος, δολοφονήθηκε ο σύγχρονος εθνομάρτυρας Τάσος Ισαάκ και τέλος πραγματοποιήθηκε η τούρκικη εισβολή. Όμως, το ερώτημα είναι, έχει την ολική ευθύνη η νεολαία για την κατάντια αυτή; Ευθύνη μήπως έχουν και τα αρμόδια όργανα, όπως το σύστημα εκπαίδευσης που δεν διδάσκει την ιστορία του νησιού στα σχολεία και χειρότερα, παραπληροφορεί εξυπηρετώντας συμφέροντα των «άλλων»; Θέλουν τους νέους να ξεχάσουν και να τα αφήσουν πίσω όλα! Τις καταστροφές, τις συμφορές και τα κακά που μας προκάλεσαν οι Τούρκοι «αδερφοί» μας έτσι ώστε η νέα γενιά στο μέλλον να συμβιώσει ειρηνικά στο τόπο αυτό με τους Τούρκους-έποικους. Πώς μπορώ, σαν 15χρονος νέος, να ζω ήσυχος δίπλα από κάποιον που μπορεί να ‘ναι ο δολοφόνος του παππού μου και να νιώθω ασφάλεια;

Αυτοί οι «άλλοι» μας απομακρύνουν από τη μητέρα Ελλάδα και μας σπρώχνουν προς την Τουρκία. Μας θέλουν να ξεχάσουμε τις ελληνικές μας ρίζες, το Έθνος μας, την ιστορία μας και ως ένα σημείο το έχουν καταφέρει. Τα αποτελέσματα φαίνονται στα γήπεδα, στα σχολεία ακόμα και στις αντικατοχικές διαδηλώσεις όπου η νεολαία ενώ θα έπρεπε σύσσωμη να πηγαίνει, εκεί που θα έπρεπε να ήμασταν όλοι ενωμένοι για να δείχνουμε στο κατακτητή ότι η νεολαία δεν ξεχνά, ότι είναι εδώ ενωμένη και δυνατή, είμαστε 300-400 άτομα και δίνουμε το δικαίωμα στους «άλλους» να μας αποκαλούν, μειονότητα, κολλημένα μυαλά και μεμονωμένες περιπτώσεις. Στις 15 του Νιόμβρη για παράδειγμα, η πλειοψηφία των νέων δυστυχώς αφού πήραν άδεια απ’ το σχολειό για το υπόλοιπο της μέρας προτίμησαν να πάνε αμέσως με τους φίλους τους για ένα καφέ αντί να αφιερώσουν μια ώρα για τη πατρίδα τους.

Επίσης, μεγάλο μέρος της νεολαίας αγνοεί την ιστορική αλήθεια και τη ελληνική της καταγωγή και ασχολείται με θέματα που δεν αφορούν τη Κύπρο -σαν τον αντιφασισμό- και δεν βλέπουν τα πραγματικά προβλήματα, π.χ πως η πατρίδα μας είναι μοιρασμένη. Το κυριότερο είναι ότι δεν αναγνωρίζουν ή και ακόμα βρίζουν ήρωες που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση του νησιού μας. Δεν γιορτάζουν τις εθνικές μας γιορτές γιατί τις θεωρούν ασήμαντες και τις βλέπουν απλά σαν μια μέρα που δεν θα έχουν σχολειό. Αυτά όλα συνέβαλαν στο να οδηγηθεί η νεολαία στον αναρχισμό, στο κουμμουνισμό, στην ιστορική λήθη, στο να εξυβρίζεται πάνω σε τοίχους και θρανία το έθνος, ακόμη και να απαρνιούνται τη θρησκεία τους τα φρέσκα παλικάρια της κοινωνίας μας.

Για αυτό είναι εδώ η Α.Κ.Μ Ε.Φ.Ε.Ν , η Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών με το όνομα Εθνική Φωνή Ελληνόψυχων Νέων για να ξυπνήσει, να επαγρυπνήσει, να θυμίσει στη νεολαία πως είμαστε Έλληνες και η Κύπρος είναι ελληνική αλλά και για να δείξει σ’ αυτούς τους «άλλους» που προσπαθούν να μας πουλήσουν ότι είμαστε εδώ και δεν θα τους περάσει. Η Εθνική Φωνή Ελληνώψυχων Νέων είναι ΑΥΤΟΝΟΜΗ όπως καθαρά καταγράφεται στο καταστατικό της κίνησης κι αυτό σημαίνει πως δεν σχετίζεται με οποιοδήποτε κόμμα στην Κύπρο και κυρίως δεν χρηματοδοτείται. Η Ε.Φ.Ε.Ν προσκαλεί τη νεολαία να γνωρίσει την οργάνωση μέσα απ’ τις διαδηλώσεις που οργανώνονται και κυρίως μέσα από της πορείες που πραγματοποιούνται στις 15 του Νοέμβρη και στις 20 του Ιούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου