Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Tα παιδιά της Ε.Φ.Ε.Ν. αρθρογραφούν!

«Για μιαν Κύπρον, ενωμένην»

Τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση καλλιεργεί συστηματικά μια προσπάθεια υπέρμετρου τονισμού μιας «Κυπριακής» κουλτούρας .Πολλοί πολιτικοί, αλλά και πολίτες της Δημοκρατίας, προερχόμενοι κυρίως απ’ το ΑΚΕΛ, μιλούν (στις επίσημες εμφανίσεις τους) στην κυπριακή διάλεκτο, γίνονται διαγωνισμοί στο κυπριακό ιδίωμα και άλλα διάφορα.

Αυτό απο μόνο του δεν είναι βέβαια κακό, γιατί στην γλώσσα του λαού γράφτηκαν αριστουργήματα Ελληνοπρέπειας και πατριωτισμού. Και είναι ο αγνός Ελληνικός Κυπριακός λαός που εκάστοτε αντιστεκόταν και αντιστέκεται στα ξένα σχέδια και υψώνει το ελληνικό ανάστημά του με υπερηφάνεια.

Όμως η κυβέρνηση προβάλλει επιδεικτικά την «κυπριακότητα» σε βάρος της ελληνικότητάς μας σε όλα τα πεδία . Το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει νέα βιβλία ιστορίας και βασίσει το όραμά του, όχι στις βάσεις της Ελληνορθόδοξης συνείδησης, αλλά σε άλλες πιο ‘εξευγενισμένες’, ‘ευρωπαϊκές’ βάσεις.

Η Κύπρος είναι ένα νησί σε ημικατοχή και οι ευρωπαϊκές πολυτέλειες είναι παραμύθια μιας άλλης εποχής. Η δοκιμασμένη Ελληνορθόδοξή μας συνείδηση που μας διαφύλαξε μέσα στους αιώνες, θυσιάζεται στο βωμό του ερασιτεχνισμού και του πειράματος . Γιατί ακριβώς, έτσι ,χωρίς ρίζες θα ενδώσουμε πολύ πιο εύκολα. Θα δεχτούμε με απάθεια την ‘εκ περιτροπής προεδρία’ και τα άλλα δεινά που ‘εμείς οι ίδιοι’ προτείνουμε .

Αυτή η συμπεριφορά της σημερινής κυβέρνησης είναι καθαρή προετοιμασία για την αυτοκτονία του Κυπριακού Ελληνισμού. Η άλωση έρχεται σταδιακά απο μέσα. Οι άνθρωποι που εκλέξαμε και οι συνεργάτες τους, μας γυρίζουν στα ακριβά σεμινάρια επαναπροσέγγισης και με συγκεκριμένα φερέφωνα των ξένων που τάχα υπηρετούν τη δημοσιογραφία, προσπαθούν να μας επηρεάσουν συνεχώς.

Η Κυπριακή διάλεκτος έχει πατέρα τον Όμηρο και μητέρα τη Σαπφώ, και δε θα αφήσουμε κανένα να την στρέψει εναντίον μας όπως έγινε και με την δημοκρατία. Η Ελληνική συνείδηση κυλάει στις φλέβες του λαού μας και οι ξένες μεταγγίσεις δεν θα το αλλάξουν ποτέ αυτό.


Mέλος
Εθνικής Φωνής Ελληνόψυχων Νέων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου