Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Μηνιαίο Δελτίο Τύπου Ιανουάριος 2010

Λευκωσία: www.efen-nic.com - efen.nicosia@yahoo.com
Λεμεσός: www.efenlim.blogspot.com - efen.lim@gmail.com
Λάρνακα: www.efen-lar.blogspot.com - efenLarnacas@gmail.com

Συμμαθητή/τρια,

η Εθνική Φωνή Ελληνόψυχων Νέων εύχεται με τη σειρά της Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά σε όλους. Χρόνια καλά, γεμάτα υγεία, γαλήνη και ευλογία.

Οι εξελίξεις που παρατηρήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν και αυτές που ίσως να ακολουθούν θυμίζουν φρικιαστικές μέρες του παρελθόντος. Το γεγονός ότι η κοινωνία μας νοσεί, σε κάθε επίπεδο και βαθμίδα της, από την παιδεία, την άμυνα, την οικονομία και κατ’ επέκταση την εσωτερική διακυβέρνηση, μέχρι τις πολιτικές εξελίξεις όσον αφορά τον εξωτερικό παράγοντα και ιδιαίτερα το Εθνικό μας πρόβλημα, είναι ένα πάγιο ζήτημα το οποίο πρέπει να προβληματίσει τον κάθε σκεπτόμενο και ευσυνείδητο πολίτη.

Παρατηρούμε από τη μια τους περίτεχνους χειρισμούς του κατοχικού ηγέτη Μ.Α. Ταλάτ και της Άγκυρας σε μια κρίσιμη καμπή των συνομιλιών, όπου, όροι όπως η ομοσπονδία άρχισαν να παραμερίζονται και θέτονται οι βάσεις για το παιχνίδι της συνομοσπονδίας. Από την άλλη όμως, βλέπουμε τους όποιους χειρισμούς του προέδρου της Κ. Δημοκρατίας να αποτυγχάνουν παταγωδώς. Οι “γενναίες προσφορές” στις συνομιλίες από μέρους του κ. Χριστόφια προς το “σύντροφο” και “φίλο” Ταλάτ, τον εκπαιδευόμενο στον 77 λόχο της ΤΜΤ από αξιωματικούς του Γραφείου Ειδικού Πολέμου της Τουρκίας και οπλισμένο εισβολέα στον Αττίλα 1&2 του ’74, έφεραν το εθνικό μας θέμα σε χειρότερη θέση απ’ ότι ήδη βρισκόταν. Ευθύνη την οποία φέρει όχι μόνο ο Πρόεδρος, αλλά όλα τα κόμματα και η πολιτειακή αρχή. Από την κυβέρνηση, τη συνυπεύθυνη “διακυβέρνηση” έως την ανούσια και ανύπαρκτη “αντιπολίτευση”.

Αυτό που καλούμαστε να έχουμε όλοι κατά νου, είναι ότι οι εξελίξεις σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο αναμένονται ραγδαίες. Χρέος και καθήκον, λοιπόν, ολονών μας είναι να σκεφτούμε το μέλλον του τόπου μας και να αισθανθούμε βαρέα την ευθύνη προς τις επερχόμενες γενεές, γιατί αν εμείς δεν τις σκεφτούμε, εκείνες δε θα μας ξεχάσουν ποτέ…



Mε Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα
ΕΘΝΙΚΗ ΦΩΝΗ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΩΝ ΝΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου