Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΡΑΜΥΘΙ

*Άρθρο από την μηνιαία εφημερίδα ΕΝΩΣΙΣ

Μιαν φορά, μπορεί τζιαι θκυο τζιαι μάλλον πολλές, το 1974 ένας τούρκος στρατιώτης ή γιουρούκκης ή μεχμετζίκ ή Αττίλας, εν έσιει σημασία, εμπήκεν σε ένα χωρκόν τζιαι εμούνταρεν τζιαι εβίασεν μιάν κορασιάν 17 χρονών τζιαι έκαμεν την ολοπούρπουρην που τα γαίματα. Ύστερα εβιάσαν την τζιαι άλλοι χασάνηες ενώ τζίεινος που ήταν μιάλος γαμιάς, εμούνταρεν, ήβρεν τζιαι την μάνα της που κάτω που την καρκόλαν, ετράβησεν την που πάνω τζιαι εβίασεν την τζιαι τζίεινην, έστω τζι αν η γεναίκα ελιποθύμησεν. Ύστερα που την μάνα επήεν ξανά στην κόρην τζιαι εβίασεν την ξανά τζιαι ξανά ώσπου ο καημένος που την κούρασήν του λλίον ήταν να ξεψυσιήσει.

Μετά την εισβολή τούτος ο τυπάς έμεινεν ποδά τζιαι επαντρεύτηκεν μιαν τουρκοκύπριαν τζιαι έγινεν κυπραίος, που τούτους που λαλούμεν ότι εν ανθρωπιστικά κυπραίοι δηλαδή. Μιαν ημέραν ποδά που ήρτεν να δουλέψει ο καημένος ως πελεκάνος για να φκάλει το ψουμίν των κοπελλουθκιών του εχουμίστηκεν σε έναν υπάλληλον του μάστρου του Πόντιον που την Τσάλκα, που έξερεν τούρτζικα ότι εγάμησεν μάνα τζιαι κόρη Ρωμιάν.

Ο Πόντιος εν είπεν τίποτε του μάστρου του, επήεν ολόισια στην αστυνομία τζιαι η αστυνομία εσύλλαβέν τον τζιαι επήρεν τον δικαστήριο. Στο δικαστήριο ο τούρκος επαραδέχτηκε. Έγινεν της πουτάνας στη Χώραν. Εφκήκεν ο Πολίτης τζιαι έγραψεν ότι τζιαι εμείς εβιάσαμεν τουρκάλες το ’64 τζιαι το ’74 τζιαι η Αλήθεια έγραψεν ότι εβιάσαμεν τζιαι το ’22 στη Σμύρνη τζιαι μια που τούτες που εβιάσαμεν μπορεί ναν συγγένισσα του γιουρούκκη, διότι η καταγωγή του ήταν από έναν χωρκόν της Ιζμίρ.

Ο Αναστασιάδης εν είπεν τίποτε τζιαι ο Καρογιάν έμεινες βουβός πας την καρέκλαν του τζιαι εν ετάρασσεν τζιαι ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπεν ότι ποτούντα κακά φέρνει ο πόλεμος τζιαι οι επαναπροσεγγιστές εφωνάζαν ότι ο άνθρωπος εν αθώος, διότι ο Πόντιος έννεν αξιόπιστη πηγή, διοτι έννεν κυπραίος τζιαι έξω που το δικαστήριο η αστυνομία του Χριστόφια εσύλλαβεν τρεις μιτσιούς που εφκάλαν ένα φυλλάδιον που εζητούσαν να του κόψουν τον βίλλον του τζιαι να τον σύρουν να τον φαν οι κάττοι.

Μέσα στο δικαστήριο ο συνήγορός του γιουρούκκη, ο κύριος Καμάριος Δρουσιώτης, ισχυρίστηκεν πως ο πελάτης του ναι μεν εγάμησεν την μιτσιάν αλλά έκαμέν το επειδή η ίδια επροκάλεσέν τον. Όταν ο δικαστής κάλεσεν τον γιουρούκκην να πει του δικαστηρίου πως τον επροκάλεσεν ο γιουρούκκης είπεν “έτο, αφέντη δικαστή, κορού ήταν πυρά αν χυμάσαι, ήταν καλοτζιαίρι, τζιαι εν εφόρεν σουτιέ τζιαι φουστάνι εφέντζιαζε τζιαι φαίνετουν τα βυζιά του τζιαι εμένα εμιτσοκάμμισά της τζίεινο εμιτσοκάμμισεν μου το στρινιάρα τζιαι επήαμεν μέσα κρεββατοκάμαρα τζιαι εβίασα το.” “Τώρα παραδέχεσαι ότι όχι μόνο κάνατε έρωτα αλλά την εβίασες κιόλας”, απάντησε κάπως συγχυσμένα ο δικαστής. “Όχι, όχι”, φώναξε δυνατά ο συνήγορος, “είναι σχήμα λόγου, οι τούρκοι συνηθίζουν να χρησιμοποιούν τη λέξη βιασμός, όταν αναφέρονται στην ερωτική πράξη”. “Μάλιστα,”, είπε ο δικαστής. “δεν το ήξερα αυτό”. Ακριβώς με τα λόγια του δικαστή ακούστηκεν κάποιος να πέφτει χαμαί λιπόθυμος. Έππεσεν σαν το λέσιιν μπροστά πας στους πάγκους των δικηγόρων. Ήταν ο μιάλος αρφός της κοπέλας που εβίασεν ο γιουρούκκης, ο πελεκάνος που έδωκεν δουλειάν του γιουρούκκη μετά από παρότρυνση του κόμματός τους για να έρτει η πολυπόθητη λύση.

Δεν ξέρω πώς να τελειώσω το παραμύθι ούτε ποια ποινή και σε ποιον υπέβαλε το δικαστήριο. Εύχομαι του χρόνου με τη βοήθεια του Θεού – Αλλάχ να μπορέσω να το τελειώσω.

*Μηνιαία Εφημερίδα ΕΝΩΣΙΣ,
Τεύχος 8, Έτος 3ον, Αύγουστος 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου